Blog

31 - mai

HOROSCOP IUNIE 2020

Blog subtitle

Luna iunie 2020 este marcată de o eclipsă de Lună în Săgetător, la 5 iunie, și de o eclipsă de Soare în Rac, la 21 iunie. Pe de o parte, acest context astral prevestește momente de trezire la realitate, în care culminează anumite situații care ar fi trebuit rezolvate de multă vreme; pe de altă parte, induce o nevoie emoțională profundă de noi începuturi care să ne poarte spre o stare de siguranță.

La 5 iunie 2020 Luna se află în opoziție cu Soarele, dar și în opoziție cu Venus, care este retrogradă în Gemeni, și în careu cu Marte, situat din Pești. Astfel, se formează pe cer o configurație numită „Careu în T în semne Mutabile”, având ca vârf planeta Marte. Pe fondul acestei crize sanitare și economice, suntem cu toții în căutarea unor răspunsuri, în căutarea adevărului, dincolo de „fake news” și de informații care se bat cap în cap. Conflictele ideologice, spirituale ori științifice pot fi la ordinea zilei. În afară de Venus, care este retrogradă până la 25 mai, mai avem pe cer o mulțime de planete retrograde, așa că eastrolog.ro apreciază că nu vom ajunge foarte repede la concluzii constructive sau la acel adevăr mult dorit.

În plan personal, eclipsa de Lună de la 5 iunie 2020 semnalează pentru fiecare dintre noi posibilitatea de a descoperi un adevăr interior prețios, care poate că nu ne convine sau chiar nu ne face cinste, dar care ne oferă șansa de a face curățenie în suflet.

În zilele din preajma eclipsei, agitația mentală poate fi excesivă, așa că este recomandat să facem tot posibilul pentru a evita supra-stimularea. Oricât de multe idei bune am avea, oricât de mult am dori să le și vedem puse în practică, lucrurile se leagă mai greu și, cel mai probabil, totul rămâne la nivel de intenție. Ar fi bine să evităm încropelile de moment și să ne gândim mereu la consecințele pe care le pot avea vorbele, deciziile și acțiunile noastre asupra celorlalți, dar și în propria noastră viață.

În acest context, ne pot ajunge din urmă anumite situații relaționale și/sau financiare mai vechi, astfel încât devine necesar să le confruntăm cu onestitate, cu pragmatism și cu obiectivitate, și să analizăm cu atenție și luciditate anumite detalii peste care am trecut în grabă la un moment dat.

Marte, planeta acțiunii, se găsește până la 28 iunie 2020 în Pești, zodie în care nu se simte prea bine. Conjuncția Marte-Neptun, care are loc în perioada 12-15 iunie, ar putea să trezească în mulți dintre noi predispoziții escapiste, dar și un sâmbure de intuiție foarte bun pentru „descifrarea” realității din această perioadă. Este posibil să ne confruntăm cu o lipsă de energie și de motivație, așa că eastrolog.ro recomandă să privim în noi înșine și să ne întrebăm cât din convingerile noastre spirituale se reflectă în ceea ce facem.

La 18 iunie 2020 Mercur începe să retrogradeze în zodia Racului, retrogradare care se întinde până la 12 iulie. Astfel, „clubul retrograzilor” este compus acum din Mercur, Venus, Jupiter, Saturn, Pluton și Neptun.

Din cauză că Mercur, planeta gândirii și a comunicării, retrogradează în Rac (zodia familiei și a căminului), este posibil să apară probleme de comunicare cu cei dragi sau piedici ori întârzieri în eventualele proiecte de renovare ori tranzacții imobiliare. De altfel, tranzacțiile imobiliare nu sunt recomandate în perioada în care Mercur retrogradează în Rac.

Pe de altă parte, această retrogradare favorizează introspecția și dialogul pe teme din trecut. De asemenea, favorizeză reluarea legăturilor cu rudele cu care nu am mai vorbit de mult timp.

 

 

Eclipsă de Soare: 21 iunie 2020, ora 9:41 - București
Eclipsă de Soare: 21 iunie 2020, ora 9:41 - București

 

 

La 21 iunie 2020 Soarele intră în Rac; în aceeași zi, are loc eclipsa de Soare. Această eclipsă face parte dintr-o familie de eclipse despre care Bernadette Brady scrie că este asociată cu evenimente care pot să creeze blocaje. Eclipsele din această familie au marcat perioade de restricții, constrângeri ori limitări. Parcă sună cunoscut, dacă ne gândim la tot ceea ce s-a petrecut în ultima perioadă. Prin urmare, este posibil să începem un nou ciclu de restrângeri și limitări, tocmai pentru propria noastră siguranță.

Ca efect al eclipsei de Soare, poate apărea o predispoziție de a judeca greșit situațiile și de a ne aprecia eronat propriile capacități de a face un lucru sau altul. Prin urmare, eastrolog.ro sugerează ca în zilele din jurul acestei eclipse să ne propunem odihnă și introspecție și să amânăm deciziile și acțiunile. Cu atât de multe planete retrograde, avem de lucru mai mult în interior decât în exterior.

De menționat ar mai fi faptul că Jupiter și Pluton, ambii retrograzi prin Capricorn, se reîntâlnesc în conjuncție, din 19 iunie până la începutul lunii viitoare. Prin urmare, este posibil să constatăm că suntem mai puțin motivați ori dornici de acțiune. Motivul este tocmai faptul că retrogradările ne dau șansa de a revizui calea pe care am pornit și de a analiza schimbările pe care le-am făcut până acum sau pe care refuzăm să le facem, deși sunt necesare.

Pe de altă parte, refacerea conjuncției Jupiter-Pluton în timp ce ambele planete sunt retrograde ne oferă energia (și, poate, și înțelepciunea) de care avem nevoie pentru a înțelege ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme la nivel global, cu efecte directe asupra vieții fiecăruia. Ar putea fi momentul cel mai potrivit pentru a analiza cu luciditate ce este cu adevărat posibil și ce este imposibil, care ne sunt limitele interioare.

Se poate spune că luna iunie 2020 este o perioadă în care sunt mai importante validările interioare decât cele exterioare. La fel de importantă este și capacitatea de a ne analiza cu realism țelurile pe termen lung.

Pe de altă parte, acum înțelegem mai ușor că, pentru a ne putea așterne la drum într-o nouă direcție, este cazul să lăsăm în urmă un anumit tip de „bagaj” și să păstrăm doar ceea ce este esențial, ceea ce contează cu adevărat.

Comentarii (0)

Adauga comentariu

Nume
Webhttp://
E-mail
Comentariu
s

Mă găsiți la: 0721 166 364 https://www.facebook.com/irina.primavera.94